Caroline Van Hoeck

+32479636477

caroline@ilo-pottery.com

@ilo_pottery

VLAK is een collectie bestaande uit een tafel en vier stoelen. De meubels zijn vervaardigd uit berken multiplex met HPL in levendige, contrasterende kleuren. In elk aanzicht van het meubel ontstaat er een interessante grafische compositie.


VLAK is een voorbeeld van efficiënt materiaalgebruik.Ondanks de complexe 3D-vormgeving worden zowel de vier stoelen als de tafel gemaakt uit slechts twee platen. De collectie combineert vorm en kleur op een boeiende manier, waardoor een dynamisch spel van lijnen en vlakken ontstaat. Of het nu in een moderne eetkamer of een creatieve werkruimte staat opgesteld, VLAK voegt zeker een dosis stijl en visuele aantrekkingskracht toe aan elke omgeving.

VLAK

Fotograaf: Caroline Van Hoeck

ICEBERG CITY

ICEBERG CITY is een uniek porseleinen tafelnest bestaande uit 7 bijzettafels die samen één grote salontafel vormen. De set is geïnspireerd op de ijsbergen van het Scoresby Sund-fjordencomplex, waar de grootste ijsbergen samenkomen en bekendstaan als Iceberg City. De tafels hebben verschillende hoogtes en kunnen zowel als een geheel, maar ook apart opgesteld worden alsof drijvende ijsbergen zich verspreiden in je huis. Het gebruik van porselein in meubels is ongewoon, maar biedt unieke mogelijkheden voor afwerking en uitstraling. De oppervlaktestructuur van de tafels is gebaseerd op de ronde holtes, een typisch fenomeen dat ook door de natuur gecreëerd wordt bij de ijsbergen. Het ontwerp roept een gevoel van macht en fragiliteit op, verwijzend naar de grootsheid van de ijsbergen en de kwetsbaarheid door klimaatverandering. Het confronteert ons met onze impact op deze natuurlijke fenomenen, die al miljoenen jaren bestaan. Het nodigt uit om stil te staan bij de impact van de mens op deze natuur en geeft ze een symbolische plaats in ons leven.

Fotograaf: Caroline Van Hoeck