Florian Thys

+32489861110

thys.florian@hotmail.be

@florianthys

Puddle Chair

Hoe kun je willekeur in je ontwerpproces toelaten? De Puddle Chair stimuleert toevallige vormen met zijn buitengewone productiemethode, waardoor elke stoel uniek wordt. De variatie tussen de stoelen versterkt hun kracht als set. Wanneer ze samenkomen, vormen ze een bonte familie die individualiteit omarmt en diversiteit viert.


De stoel wordt met de hand vervaardigd door verschillende plassen kunsthars zonder mal in elkaar te gieten. Dit resulteert in een opmerkelijk spectrum aan kleuren en vormen. Deze benadering onderstreept de schoonheid die voortkomt uit natuurlijke onregelmatigheden. De ronde vormen van het bedrieglijk eenvoudige aluminium frame complementeren de organische plassen. Het oversized karakter van het onderstel wordt benadrukt door het minimale zitvlak.

Fotograaf: Katoo Peeters

Manifest

Manifest haalt inspiratie uit het werk van Donald Judd. In een van zijn essays stelt hij dat “design does not equal art”. Deze wandlamp en -plank fungeert als een fysiek manifest om het tegendeel te bewijzen. Door de vorm van een kunstwerk van Judd te lenen en er een functioneel voorwerp van te maken, wordt zijn stelling ontmanteld.

Intersect

Intersect is een bijzettafel die bestaat uit vier multiplex platen die in en over elkaar schuiven. Wanneer de delen samengebracht worden, zetten ze elkaar vast. Het geheel wordt geborgen door middel van een losse pen die zonder lijm bevestigd wordt.

Het ontwerp fungeert als bijzettafel maar vertrekt vanuit een idee voor een nachtkastje: op het onderste niveau liggen de spullen die altijd op je nachtkastje liggen. Bovenop leg je wat er enkel ‘s nachts ligt en je er ‘s ochtends terug afneemt. Op deze manier oogt het kastje altijd ordelijk.