Emma Camerlynck

04 74 03 90 28

emma.camerlynck@gmail.com

@emma_camerlynck


tiss

Ambacht verweven met design

Tiss is een zitmeubel dat haar eigen zitvlak weeft. Aan de hand van weeftechniek kan kledingafval hergebruikt worden binnen een nieuwe context.


Vandaag de dag wordt kleding vaak beschouwd als wegwerpartikel en heerst er een fast fashioncultuur. Tiss biedt een oplossing voor dit probleem en is tegelijkertijd een hedendaags statement piece. Dit doet ze door de manier waarop de kleding hergebruikt wordt, het weven, een essentieel deel van haar identiteit te maken.


Tiss voldoet in al haar aspecten aan de klassieke definitie van een weefstoel: een werktuig om mee te weven. Door de relevante onderdelen van een weefgetouw te integreren binnen het kader van een zitmeubel, wordt een multifunctionele chaise longue bekomen. Het weven is essentieel aan de stoel, aangezien op deze manier het zitvlak gecreëerd wordt. De stof wordt specifiek voor elke stoel ontworpen en gerealiseerd, waardoor personalisatie mogelijk wordt.


De geweven stof uit hergebruikt kledingmateriaal speelt de hoofdrol binnen dit meubel. Door de keuze voor een minimalistisch stalen onderstel wordt ook naar de spanning tussen warm en koud, zacht en hard gezocht. Dit zet de stof nog eens extra in de verf.

Fotograaf: Katoo Peeters

 De tafel van Hannah Arendt