Fauve Boone

boone.fauve@gmail.com

@fauveboone

PACO

Een demonteerbare eettafel waarvan de verbindingen zowel constructief als decoratief zijn.


Paco is gemaakt uit restmaterialen. Voor het blad, de poten en regels zijn overschotten parket gebruikt, afkomstig van een verbouwing. De verbindingsstukken zijn gemaakt uit reststukken massief hout, afkomstig van meubelmakers. Hoewel deze laatste te klein zijn voor andere toepassingen, zijn ze nog in een uitstekende staat.


De elementen in andere, massieve houtsoorten zijn de verbindingsblokjes, deze zijn zowel decoratief als functioneel. De plaatsing ervan creëert een dynamische tekening in het blad en zorgt tegelijkertijd voor het samenhouden en de stabiliteit van het geheel. De constructie laat talrijke varianten in deze tekening toe.


Je kan de tafel keer op keer gemakkelijk in elkaar zetten dankzij het ingenieus verbindingssysteem van blokjes, wiggen en pennen, zonder de verbindingen te beschadigen. Dit, samen met de flatpack levering in herbruikbare verpakking, maakt verhuizen een stuk flexibeler. Omdat de tafel demonteerbaar is, kun je beschadigde onderdelen eenvoudig vervangen of de tafel recycleren aan het einde van haar levensduur. Zo wordt sterk gestreefd naar een circulair ontwerp.

Fotograaf: Katoo Peeters

 De tafel van Hannah Arendt