Frances Van Wesemael

04 98 72 41 30

frances.vanwesemael@gmail.com

@francesvanwesemael

WIN WIN

Bouwafval als basis


WIN WIN biedt meubels aan uit resterende of gerecupereerde bouwmaterialen. Zo wordt afval opnieuw grondstof en kan zelfs uit eigen bouwoverschotten een meubelstuk gemaakt worden. De hoeveelheid ongebruikte bouwmaterialen verkleint, met een toegankelijk designmeubel als alternatief.

 

Het project WIN WIN is ontstaan uit de significante afvalberg en verspilling in de bouwsector, die steeds blijft stijgen. Door aan de slag te gaan met resterende en gerecupereerde bouwmaterialen wordt het probleem belicht vanuit een positieve insteek. De beoogde materialen worden ingezet in een soms afwijkende functie. Hun inherente eigenschappen worden benut en samen met beperkte, logische toevoegingen getransformeerd tot een designobject. Het doel is om een statement te maken en anderen aan te zetten om zelf iets te ondernemen met hun overgebleven bouwafval. 


LUX is hier een resultaat van. Het is een karaktervolle, moderne tafellamp gemaakt uit een glasdal. Daarnaast is er BASE, een vloer of wandtegel omgetoverd tot eigentijdse, kleurrijke bijzettafel. 


De eigenhandig gemaakte prototypes van elk meubel worden gemaakt met gerecupereerd bouwmateriaal. Daarnaast worden de ‘toevoegingen’ apart aangeboden om met eigen bouwafval een designobject te maken.

Fotograaf: Katoo Peeters

 De tafel van Hannah Arendt