Inter Ratio

In een wereld die overspoeld wordt door constante prikkels en gedachten, is het merkelijk hoe vaak de waarde van mentale rust en introspectie over het hoofd wordt gezien. Het voelt alsof we verdrinken in een zee van geluiden, beelden en gedachten, zonder ooit een moment van stilte te vinden om werkelijk te reflecteren over ons innerlijke zelf. Maar wat als ons meubilair meer zou zijn dan alleen functionele objecten? Wat als het een oase van kalmte zou kunnen bieden te midden van de chaos?


Met dit diepgewortelde besef in gedachten, was de missie om een stuk te creëren dat niet louter functioneel is, maar ook een bron van introspectie en bezinning. Het ontwerp is gebaseerd op archetypes en associaties van materialen en vormen die de gebruiker uitnodigen om even stil te staan. Het is een meubel dat meer is dan alleen een plek om te zitten of rusten. Het is een toevluchtsoord voor de geest, een moment van reflectie te midden van de drukte van het moderne leven.


Wanneer je plaatsneemt op dit meubel, nodigt het je uit om de stroom van gedachten te vertragen en dieper te graven in je eigen innerlijke landschap. Elk element van het ontwerp is zorgvuldig gekozen om een sfeer van kalmte en sereniteit te creëren, van het koude gevoel van het staal tot de vloeiende lijnen van de vormen. Het is een uitnodiging om even te ontsnappen aan de eindeloze cyclus van ‘denken, denken, denken,’ en in plaats daarvan te luisteren naar de stilte binnenin.

Joris Van Hese

04 79 13 96 55

vanhesejoris@gmail.com

@jorisvanhese

Fotograaf: Katoo Peeters