Miguel Vanwetter

04 96 14 21 35

miguelvanwetter@hotmail.com

@mvwood_atelier

SLIDE

Een rek dat zich aanpast aan de inhoud en de ruimte.


SLIDE is een rek dat eenvoudig in de breedte kan worden uitgebreid aan beide zijden. De houten legplanken worden omsloten door aluminium, waarbij het hout dankzij een nylon geleider uit het aluminium schuift. Bovendien kunnen de legplanken elke vijf centimeter in hoogte versteld worden. Zo kan het meubel zich aanpassen aan de inhoud en de ruimte waarin het geplaatst wordt.


Het rek is ontworpen als vrijstaand meubel, zo heeft het geen voor- of achterkant en komt het zowel tegen de muur als in het midden van de ruimte tot zijn recht. De demonteerbare constructie zorgt voor een compact en gemakkelijk verplaatsbaar geheel, waarbij de onderdelen indien nodig eenvoudig te vervangen of te herstellen zijn.


Dit meubel speelt in op zowel huidige als toekomstige levensstijlen, en faciliteert daarmee een lange gebruiksduur.

Fotograaf: Katoo Peeters

VALLEY bench

Van balk tot bank  


Door middel van enkele doordachte bewerkingen wordt een gerecupereerde gelamelleerde balk omgevormd tot een bank. De typerende schuine zaagsnede deelt de balk in twee delen, waarvan één het zitvlak vormt en het andere verder opgesplitst wordt om de drie poten te creëren. Deze uitgepuurde benadering zorgt ervoor dat de gerecupereerde balk volledig wordt benut zonder grote zaagresten. De zwart gekleurde oppervlakken markeren de vlakken die bij het zagen ontstaan en nodigen de gebruiker uit om de onderdelen te puzzelen tot de originele balk. 

Fotograaf: Katoo Peeters