Pepijn Deweerdt

04 72 79 99 74

pepijn.deweerdt@telenet.be

@pipo_pepino_

Paretto

Waar vuur vormgeeft en beschermt.


Paretto biedt de combinatie van eenvoud, robuustheid en innovatie. De tuintafel is niet zomaar een meubelstuk, maar een symbool van duurzaamheid en vakmanschap. De Japanse Shousugi-ban brandtechniek, die hout versterkt en beschermt tegen de meest extreme weersomstandigheden, is hier de sleutel voor. De combinatie van het gebruik van pallets en deze oude Japanse brandtechniek, bracht dan ook de naam van het project voort: Paretto, Japans voor pallet.


Het kenmerkende zwartgeblakerde oppervlak van Paretto biedt niet alleen een natuurlijke beschermlaag, maar geeft ook een unieke uitstraling aan elke buitenruimte. De zwarte gaten in het tafelblad zorgen voor een boeiend spel van licht en schaduw, terwijl ze tegelijkertijd regenwater moeiteloos afvoeren en het hout beschermen tegen schimmels en ongedierte. 


Gemaakt van gerecycled pallethout, draagt deze tafel bij aan een circulaire economie waarin reststromen worden omgezet in waardevolle en functionele meubelstukken. Elk stuk pallethout krijgt zo een nieuw leven en een hogere waarde, wat de duurzaamheid van Paretto nog verder versterkt. De tafel brengt zo een vleugje innovatie en stijl naar de buitenruimte waarin hij geplaatst wordt.

Met zijn uniek ontwerp en duurzame materialen 

Fotograaf: Katoo Peeters