BE.Stoft 

Be.stoft is de eerste opdracht van VOMO 25. Twee van deze traditionele stoelen dienden herdacht te worden. De toepassing van stofferen was de enige vereiste voor het uiteindelijke ontwerp.

Fotograaf: Katoo Peeters

Band-it

Joppe Deneyer, Manouk Vorselaars, Sebastienne Vermijlen De Fré, Yanni Timmerman

Vandaag de dag worden fietsbanden niet meer geplakt maar meteen afgedankt. Band it is een ode aan reparatie. De oranje accenten verwijzen naar de iconische reparatiesticker. Met de onderdelen van het meubel kunnen verschillende composities gemaakt worden.

Fotograaf: Katoo Peeters

Fotograaf: Katoo Peeters

De Dutter

Miguel Vanwetter, Tine Vanduffel, Dries Hamels, Xanthe Verougstraete

Twee stoelen in een nieuwe compositie vormen samen een zit-/ligbank met een hoofdsteun en magazinehouder aan de uiteinden.

Fotograaf: Katoo Peeters

Het ideeënbankje

Emma Camerlynck, Nonah Wouters, Raymond Vandenameele, Jasper Bollen

De dynamische krulpoten van de stoelen worden bij het ideeënbankje in de kijker gezet. Deze gekrulde elementen begeleiden de kabel van een lamp naar boven die het leesbankje verlicht. De vormgeving ontstond door de originele onderdelen van de stoel te hergebruiken.

Fotograaf: Katoo Peeters

T2

Fauve Boone, Joris Van Hese, Pepijn Deweerdt, Nona Van Laethem

T2 is een samensmelting van twee originele stoelen met een opvallende dualiteit in vormen, en voegt functionaliteit en symboliek toe met een diagonale zitrichting en een dambord. Het statementstuk nodigt uit tot reflectie over sociale interactie, en biedt tegelijkertijd comfort voor zowel contemplatie als spel.

Fotograaf: Katoo Peeters

Verdraaid

Joe Platt, Lukas Vandeweege, Frances Van Wesemael, Jana De Waele

Verdraaid is een transformatie van twee bestaande stoelen waarvan de vormelijke en structurele kwaliteiten van het originele onderstel behouden worden, terwijl de rugleuning een nieuwe functie als steun voor het tafelblad vervult. Het verdraaibare meubel nodigt mensen uit om samen te komen, te eten, te praten, … en toont qua materialiteit een duidelijke contrast tussen origineel en toegevoegd.

Fotograaf: Katoo Peeters